środa, 8 sierpnia 2012

Tortilla z papryką




  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 6 jajek
  • Fix Spaghetti carbonara Knorr
  • 1 duża cebula   
  • oliwa z oliwek
  • 750 g ziemniaków












Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plastry. Cebulę pokroić w krążki. Oczyszczone papryki pokroić na cienkie paski. Wrzucić wszystko na patelnię i dusić w niewielkiej ilości oliwy przez około 20-25 minut. A następnie zdjąć z ognia.

Jajka rozbić do miski i wymieszać z Fixem Sphagetti Carbonara Knorr. Tak przygotowaną masę przelać do smażonych warzyw.

Ciasto podzielić na 4 części. Wlać jedną porcję na rozgrzaną patelnię. Tortille smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z dwóch stron na rumiany kolor. Możesz podawać na zimno lub na ciepło.

Źródło: www.przepisy.pl


Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 komentarze:

Aga w kuchni pisze...

ale to musi być pyszne :)

mapik27 pisze...

Zachęcam do wypróbowania :)

Prześlij komentarz