czwartek, 1 listopada 2012

Makaron z kurczakiem i pieczarkami




  • podwójny filet z piersi kurczaka
  • 150 g tartego żółtego sera
  • 400 g makaronu świderki
  • przyprawa Kucharek
  • 300 g pieczarek
  • 250 ml śmietany 12%
  • 1 cebula
  • olej do smażenia









Makaron ugotować. Mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki.

Na patelni rozgrzać około 2 łyżek oleju i zeszklić na nim cebulę. Następnie dodać mięso i pieczarki. Całość dokładnie podsmażyć i doprawić przyprawą Kucharek do smaku. Zalać wszystko śmietaną i połączyć z makaronem. Wymieszać.
Po nałożeniu na talerz potrawę posypać tartym żółtym serem. Smacznego.

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 komentarze:

Anulla pisze...

uwielbiam takie dania:)

Kamciss pisze...

U mnie dziś też kurczak, ale w nieco innym wydaniu i z ryżem :)
Zapraszam do siebie :3

mapik27 pisze...

Zajrzę z przyjemnością :-)

Prześlij komentarz