Ryżowy przysmak z jabłkami

by - listopada 01, 2012

Ryżowy przysmak z jabłkami, to smaczny i prosty w przygotowaniu deser, który możemy uzyskać dzięki połączeniu ugotowanego ryżu z budyniem. A kiedy dodamy jeszcze odrobinę musu jabłkowego i cynamonu - powstanie nam przepyszna delicja :) Możemy go serwować zarówno na śniadanie jak i na deser.

Składniki:

  • 600 ml mleka,
  • 1 torebeczka białego ryżu,
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem,
  • cynamon,
  • mus jabłkowy (najlepiej z kawałkami jabłek).

Ugotować ryż. Wystudzić. Przyrządzić budyń wg instrukcji na opakowaniu, jedynie z tą różnicą, że dodajemy większą ilość mleka. Do jeszcze ciepłego budyniu wsypać ryż i dobrze wymieszać. Nałożyć do salaterek. Odstawić do przestygnięcia. 
Tuż przed podaniem, każdą porcję posypać odrobiną cynamonu, na którą następnie położyć około łyżki musu jabłkowego. Ryżowa pychota gotowa. Smacznego :)



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

3 komentarze

  1. O, że też nigdy nie wpadłam na pomysł dodania budyniu do puddingu! Na pewno spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. W taki sposób puddingu ryżowego jeszcze nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń