sobota, 29 grudnia 2012

Świąteczna pieczeń z indyka




  • 1,5 kg piersi z indyka
  • 20 dag suszonych moreli
  • 20 dag suszonych śliwek
  • 3 łyżki oliwy
  • przyprawa do indyka















Dokładnie oczyszczone i opłukane mięso rozkroić na płat o grubości około 1,5 cm. Posypać przyprawą do indyka i odstawić w chłodne miesce na minimum 1 godzinę, aby nabrało aromatu.
Śliwki i morele namoczyć, a następnie ułożyć na mięsie. Zwinąć roladę, ściśle obwiązując mocną nitką, a następnie mięso posmarować oliwy.

Piec w temperaturze 180ºC przez około 60 minut.


Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 komentarze:

Malina pisze...

Smakowicie wygląda :) w weekend wypróbuję na obiad dla gości :)

Prześlij komentarz