sobota, 26 stycznia 2013

Surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów




  • 1/3 główki kapusty pekińskiej
  • kawałek pora (biała część)
  • 2 pomidory
  • 2 ogórki konserwowe
  • mały jogurt naturalny
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól




     




Kapustę pekińską pokroić bardzo drobno. Pomidory umyć i pokroić, na grubą kostkę. Z pora odciąć tylko białą część i pokroić w cienkie półplasterki. Ogórki konserwowe pokroić w dosyć drobną kostkę.

Dodać jogurt, 2 łyżki majonezu i przeciśnięty czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę posolić dopiero 5 minut przed podaniem, żeby warzxywa nie podeszły wodą.

Źródło: przepisy. net 

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 komentarze:

Praliné pisze...

poprosze miseczke tej uroczej suroweczki ;)

Anucha S. pisze...

Na niedzielny obiadek , jak znalazł:) Idę zaraz ją przygotować.
Na pewno zajrzę tu jeszcze nie raz, tak jak i do ciast:)
Pozdrawiam:)

mapik27 pisze...

Zapraszam serdecznie :-)

Prześlij komentarz