Surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów

by - stycznia 26, 2013

Pyszna surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów. Idealny dodatek do większości obiadów. Chrupiąca i zdrowa, świetnie pasuje np. do dań z mięsa, kotletów czy ryby w panierce. Oprócz kapusty pekińskiej zawiera por, pomidory, ogórki konserwowe i wyśmienity sos czosnkowy. Wypróbujcie ją jeszcze dzisiaj! 

Składniki:
  • 1/3 główki kapusty pekińskiej
  • kawałek pora (biała część)
  • 2 pomidory
  • 2 ogórki konserwowe
  • mały jogurt naturalny
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól

Kapustę pekińską pokroić bardzo drobno. Pomidory umyć i pokroić, na grubą kostkę. Z pora odciąć tylko białą część i pokroić w cienkie półplasterki. Ogórki konserwowe pokroić w dosyć drobną kostkę.
Dodać jogurt, 2 łyżki majonezu i przeciśnięty czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę posolić dopiero 5 minut przed podaniem, żeby warzywa nie podeszły wodą.

Źródło: przepisy. net 



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

3 komentarze

  1. Na niedzielny obiadek , jak znalazł:) Idę zaraz ją przygotować.
    Na pewno zajrzę tu jeszcze nie raz, tak jak i do ciast:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń