wtorek, 23 kwietnia 2013

Udka w ananasowej glazurze


 


  • 6 udek z kurczaka
  • 1/4 szklanki dżemu ananasowego
  • 1 łyżka ostrej musztardy

Marynata:
  • 1 opakowanie przyprawy Złocisty Kurczak Knorr 
  • 1 szklanka soku ananasowego 
  • 3 łyżki miodu







Najpierw należy przygotować marynatę. Wymieszać miód, połowę soku z ananasa oraz przyprawę Złocisty Kurczak. Udka z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Włożyć je do marynaty i wstawić do lodówki na minimum 15 minut.
Przygotować glazurę z dżemu, reszty soku ananasowego oraz musztardy.
Udka wyjąć z marynaty i ułożyć na rozgrzanym ruszcie lub w piekarniku z funkcją grillowania. Grillować około 30-35 minut, kilka razy odwracając i smarując glazurą.
Gotowe danie wyśmienicie smakuje z sosem czosnkowym i pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego :)

Źródło: przepisy.pl

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 komentarze:

Prześlij komentarz