niedziela, 19 maja 2013

Zupa jarzynowo - kalafiorowa z koperkiem




  • 2 l bulionu
  • 1 opakowanie mrożonych warzyw
  • 1 opakowanie mrożonego kalafiora
  • 3 ziemniaki
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • posiekany koperek












Jest to bardzo prosta w przygotowaniu zupa, a smakuje wyjątkowo. Bardzo charakterystyczny jest jej lekko słodkawy smak. Dzięki niemu jest uwielbiana jest również przez najmłodszych.

Bulion podgrzać. Dodać paczkę mrożonych warzyw i gotować 30 minut na niewielkim ogniu.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować. Dodać je do zupy i gotować jeszcze przez 10 minut.
Dodać kalafior i gotować na tyle długo, by kalafior stał się miękki. Tuż przed końcem gotowania dodać śmietanę rozrobioną wcześniej z 3 łyżkami gorącej zupy. Już na talerzu posypać siekanym koprem. Smacznego :)

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 komentarze:

Malwinka pisze...

Szybko i smacznie, do tego zdrowo :)

Anna Pytkowska pisze...

zapraszam do konkursu/akcji o tematyce "wiosenne zupy". Szczegóły na moim blogu http://nietylkopasta.pl

Prześlij komentarz