niedziela, 23 czerwca 2013

Krem z białej czekolady z musem truskawkowym




  • 200 g białej czekolady
  • 250 g serka mascarpone
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 500 g truskawek
  • cukier do smaku














Deser z tak wyjątkowym połączeniem składników, jest z góry skazany na powodzenie :). Tak więc zachęcam wszystkich do wypróbowania.

Białą czekoladę połamać na mniejsze kawałki, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Serek mascarpone wyjąć z opakowania i delikatnie rozmieszać w misce. Następnie dodać czekoladę i jogurt. Można w tym celu użyć miksera, ale trzeba robić to delikatnie i nie za długo, żeby masa się nam nie zważyła.
Truskawki umyć i zetrzeć na mus. Dosłodzić do smaku.
Przygotować pucharki i układać w nich warstwami, najpierw masę serową, a następnie mus.
Dodatkowo całość można udekorować odrobiną bitej śmietany kremówki.

Inspiracja: miszmasz-marghe

Print Friendly and PDF

Przepis bierze udział w akcjach:

Truskawkowy zawrót głowy 2013 Desery z truskawkami Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 komentarze:

Katarzyna Dzierżęga pisze...

No, no faktycznie kusi! Wygląda rewelacyjnie!

Kulinarna Ja pisze...

pyszności!

Malwinka pisze...

Niebo w gębie :)

Kasia pisze...

Znalazłam ten deser na jakimś innym blogu i zbieram się do jego zrobienia chyba już trochę za długo. :)

mapik27 pisze...

Zachęcam. Naprawdę warto :-)

Prześlij komentarz