sobota, 26 października 2013

Zielona sałatka z groszkiem i ananasem




  • 5 jajek
  • 3 plastry ananasa
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 słoik selera (najepiej z ananasem)
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • por zielony (około 15 cm)
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz







Dziś propozycje na nowy sałatkowy kolor. Zielony. Sałatka jest lekka i ma przyjemny lekko słodkawy posmak.

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Ugotowane jajka, ananasa i ogórki pokroić w dość drobną kostkę. Seler wyjąć ze słoika, przełożyć na sitko, odcisnąć z zalewy i lekko pokroić. Por wymyć i pokroić w cienkie talarki. Następnie dodać dobrze odcedzony groszek konserwowy, musztardę i majonez. Doprawić solą i pieprzem wg uznania i całość delikatnie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny, żeby sałatka dobrze się "przegryzła".

Źródło: salatkowo.pl

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 komentarze:

Prześlij komentarz