niedziela, 29 grudnia 2013

Tatar ze śledzia




  • 400 g solonych filetów śledziowych a'la Matjas
  • 1 cebula
  • 100 g marynowanych grzybków
  • 1 jabłko
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 mały strąk papryki marynowanej
Dodatkowo:
  • 3 łyżki oleju
  • sok wyciśnięty
    z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz





Kiedy już myślałam, że ze śledzia nie można wymyślić żadnego nowego przepisu natknęłam się na gazetkę Biedronki z przepisami... a tam - tatar ze śledzia :) Hmmm... brzmiało ciekawie! Pokusiłam się - zrobiłam - i naprawdę polecam wszystkim. Bardzo interesująca alternatywa podania śledzia w innej odsłonie.

Wszystkie składniki drobno posiekać. Dodać sok z cytryny i olej. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godziny.
Do dekoracji można użyć kawioru.

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 komentarze:

Karmel-itka. pisze...

wygląda baaardzo elegancko!

Prześlij komentarz