czwartek, 25 września 2014

Surówka z kapusty czerwonej i chrzanu




  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 jabłka
  • pół małego słoika chrzanu
  • pół małego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz








Nie ma dobrego obiadu bez dobrej surówki. Są też tacy, którzy nie wyobrażają sobie w ogóle obiadu bez dodatkowej porcji warzyw. Tym samym im więcej pomysłów na surówki - tym lepiej  :) Tym razem surówka z kapusty czerwonej i chrzanu - z bogatej kolekcji przepisów siostry Anastazii.

Kapustę oczyścić, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jogurt, majonez, chrzan wymieszać i dodać do pozostałych składników. Przyprawić.

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 komentarze:

Prześlij komentarz