niedziela, 19 października 2014

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy




  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta białego pieprzu










Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy, to bardzo prosta w przygotowaniu lekka surówka stanowiąca doskonały dodatek do dań obiadowych.

Kapustę pekińską drobno posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy z puszki. Dodać majonez i jogurt naturalny. Doprawić do smaku solą, białym pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Przed podaniem surówkę wstawić na 20 minut do lodówki, aby ją schłodzić.

Źródło: uwielbiamgotowac.com

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 komentarze:

Prześlij komentarz