wtorek, 4 lipca 2017

Kanapka z serem wędzonym i żurawiną






  • 2 kromki pieczywa tostowego z ziarnami,
  • garść rukoli,
  • 2 grube plastry sera wędzonego,
  • 1/2 cebuli, pokrojonej na cieniutkie plasterki,
  • 1 łyżeczka konfitury z żurawiny do mięs.




Dzisiaj zaproponuję świetną przekąskę dla wszystkich miłośników serów wędzonych. Kanapka z serem wędzonym i żurawiną, to forma grillowanego tosta, podawanego na ciepło z dodatkiem lekko roztopionego sera, rukoli, cebuli i żurawiny.

Wcześniej pokrojony ser, umieścić w piekarniku najlepiej z opcją grillowania, i podgrzać w temperaturze 170°C, do momentu, kiedy ser zacznie lekko się rozpuszczać.
W międzyczasie, przygotować 2 kromki chleba tostowego. Włożyć do opiekacza grillowego i podgrzać do uzyskania złotego koloru.
Na ciepłej kromce pieczywa tostowego, ułożyć trochę rukoli, 2-3 plasterki cebuli, wędzony ser i konfiturę z żurawiny. Całość przykryć drugą kromką pieczywa tostowego. Podawać od razu.

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 komentarze:

Julia Laszuk pisze...

Pychota!:)
https://julias-cooking.com/

Prześlij komentarz