Koktajl ze szpinakiem i ananasem

by - września 22, 2020

Dziś zaproponuję pyszny i bogaty w witaminę C, żelazo, potas, magnez i kwas foliowy - koktajl ze szpinakiem i ananasem. Smak szpinaku jest zupełnie niewyczuwalny. Zdecydowanie dominuje tutaj smak pozostałych owoców - czyli ananasa, banana i jabłka. Z podanych składników otrzymujemy 2 szklanki koktajlu.

Składniki:

  • 2 duże garści świeżego szpinaku, 
  • 2 plastry świeżego ananasa,
  • 1 banan,
  • 1 jabłko,
  • sok wyciśnięty z 1/3 cytryny,
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego,
  • 1/2 szklanki wody kokosowej,

Dodatkowo:


  • pestki z owocu granatu.

Szpinak posiekać na drobniejsze kawałki. Przełożyć do blendera. Następnie dodać pozostałe składniki i miksować, aż uzyskamy jednolitą konsystencję o zielonym kolorze bez widocznych liści szpinaku. Na wierzch dodać pestki owocu granatu.

Źródło: ilovebake.pl



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

0 komentarze