czwartek, 1 listopada 2012

Ryżowy przysmak z jabłkami




  • 600 ml mleka
  • 1 torebeczka białego ryżu 
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem na 500 ml mleka
  • cynamon
  • mus jabłkowy












Ugotować ryż. Wystudzić. Przyrządzić budyń wg instrukcji na opakowaniu, jedynie z tą różnicą, że dodajemy większą ilość mleka. Do jeszcze ciepłego budyniu wsypać ryż i dobrze wymieszać. Nałożyć do salaterek. Odstawić do przestygnięcia.

Tuż przed podaniem każdą porcję posypać odrobiną cynamonu, na którą następnie należy położyć około łyżki musu jabłkowego. Ryżowa pychota gotowa. Smacznego :)

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 komentarze:

Anulla pisze...

pysznie się prezentuje!:)

whiness pisze...

O, że też nigdy nie wpadłam na pomysł dodania budyniu do puddingu! Na pewno spróbuję :)

gin pisze...

W taki sposób puddingu ryżowego jeszcze nie robiłam :)

Prześlij komentarz