niedziela, 12 maja 2013

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń




  • 600 g piersi z kurczaka 
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki przyprawy do złocistego kurczaka Knorr
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 puszka brzoskwiń












Jednym z moich ulubionych zestawień, jest łączenie różnorakich mięs z owocami. Szaszłyki, które dzisiaj zaprezentuję łączą w sobie takie właśnie zestawienie. Są delikatne i soczyste. Doskonale smakują serwowane z sosem czosnkowym.

Umyte i osuszone piersi z kurczaka pokroić na małe kwadratowe kawałki. Przełożyć do miski i wymieszać je z jogurtem, przyprawą do złotego kurczaka i sokiem z cytryny. Przykryć i trzymać w lodówce przez minimum 3 godziny.
Brzoskwinie odsączyć na sitku i podzielić na nieco większe niż mięso kawałki.
Przygotować patyczki do szaszłyków i nabijać na nie na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń.
Szaszłyki piec na grillu, lub w piekarniku z funkcją grillowania, obracając je co jakiś czas, aż do momentu kiedy ładnie się zarumienią z każdej strony.

Źródło: przepisy.pl

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 komentarze:

Prześlij komentarz