niedziela, 16 czerwca 2013

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki




  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • kilka kropli soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany











Dzisiaj surówka w sosie majonezowym z czosnkową nutą. Bardzo prosta w wykonaniu - a na tyle uniwersalna, że pasuje praktycznie do każdego obiadu z dodatkiem mięsa.

Kapustę pekińską poszatkować w drobne paski. Marchewki obrać - a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oba warzywa połączyć w jednej misce. W osobnym naczyniu przygotować sos. Majonez, śmietanę, sok z cytryny oraz przyprawy połączyć razem i dobrze wymieszać. Dodać do warzyw. Wymieszać. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 komentarze:

Prześlij komentarz