poniedziałek, 26 stycznia 2015

Jajecznica z kurkami




  • 250 g kurek (świeżych lub mrożonych)
  • 8 jajek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła do smażenia
  • sól i pieprz do smaku














Jakie jest wasze pierwsze skojarzenie... jeżeli ktoś zapyta o pyszne śniadanko? Moje - jajecznica ze świeżym pieczywkiem posmarowanym masłem :) Jajecznicę zna praktycznie każdy... ale czy każdy próbował jajecznicy z kurkami? Jeżeli nie - serdecznie polecam przepis na jajecznicę z kurkami. Pychota :)

Podana ilość składników wystarcza na 3 średnie porcje.
Jeżeli mamy kurki mrożone, to przed smażeniem należy je rozmrozić. A jeśli mamy świeże należy je dokładnie oczyścić. Grzybki pokroić w dosyć małe kawałki. Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę, podsmażyć na lekko złoty kolor. Dodać pokrojone kurki i smażyć 4-5 minut.
Jajka wbić do miseczki, doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Dodać do kurek z cebulą i smażyć do momentu, aż jajka się zetną.

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 komentarze:

Prześlij komentarz