niedziela, 11 stycznia 2015

Kanapka z tuńczykiem, jajkiem, rukolą i delikatnym sosem chrzanowym




  • 2 kromki tostowego chleba pełnoziarnistego
  • 1 jajko
  • tuńczyk w sosie własnym
  • rukola
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • sól, pieprz











Kolejną pozycją w moim "kanapkowym dziale" jest kanapka z tuńczykiem, jajkiem, rukolą i delikatnym sosem chrzanowym. Wszystkie składniki są w niej doskonale zrównoważone i przez to jest ona idealną przekąską na śniadanie lub kolację dla każdego.

Jajko ugotować na twardo. Wymieszać chrzan, majonez i jogurt. Doprawić solą i pieprzem. Tuńczyka odsączyć, a rukolę umyć.
Chleb włożyć do tostera. Lekko podgrzać. Wysmarować jedną z kromek sosem chrzanowym i ułożyć równomiernie na niej tuńczyka, następnie jajko a na koniec rukolę. Przykryć drugą kromką.

Inspiracja: Kulinarne Inspiracje

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 komentarze:

Prześlij komentarz