Kanapka z tuńczykiem, jajkiem, rukolą i delikatnym sosem chrzanowym

by - stycznia 11, 2015

Kolejną pozycją w moim "kanapkowym dziale" jest kanapka z tuńczykiem, jajkiem, rukolą i delikatnym sosem chrzanowym. Wszystkie składniki są w niej doskonale zrównoważone i przez to jest ona idealną przekąską na śniadanie lub kolację dla każdego.

Składniki:
  • 2 kromki tostowego chleba pełnoziarnistego,
  • 1 jajko,
  • tuńczyk w sosie własnym,
  • rukola,
  • 1 łyżeczka chrzanu,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżka jogurtu greckiego,
  • sól, pieprz.

Jajko ugotować na twardo. Wymieszać chrzan, majonez i jogurt. Doprawić solą i pieprzem. Tuńczyka odsączyć, a rukolę umyć.
Chleb włożyć do tostera. Lekko podgrzać. Wysmarować jedną z kromek sosem chrzanowym i ułożyć równomiernie na niej tuńczyka, następnie jajko a na koniec rukolę. Przykryć drugą kromką.

Inspiracja: Kulinarne Inspiracje



  Drukuj przepis

Te przepisy mogą ci się spodobać

0 komentarze