niedziela, 4 stycznia 2015

Kanapka z wędzonym łososiem, jajkiem i rukolą




Na 1 kanapkę:
    • 2 kromki tostowego chleba pełnoziarnistego
    • 1 - 2 łyżki majonezu
    • wędzony łosoś (pokrojony na kawałki)
    • 1 jajko ugotowane na twardo (pokrojone na plasterki)
    • kilka listków rukoli
    • świeżo zmielony czarny pieprz i ewentualnie sól morska







    Ponieważ głównym założeniem bloga miały być potrawy jak najmniej pracochłonne i jak najbardziej smaczne... nie mogło tu zabraknąć mojego nowego działu "Kanapki".

    Chleb włożyć do tostera. Lekko podgrzać. Posmarować majonezem, ułożyć łososia, jajko i rukolę. Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem i ewentualnie doprawić solą.

    Inspiracja (z drobnymi zmianami): kwestiasmaku.com

    Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    0 komentarze:

    Prześlij komentarz