czwartek, 29 stycznia 2015

Kotlety drobiowe z serem




  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 3 jajka
  • 300 g żółtego sera
    w kostce
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • ząbek czosnku
  • 7 łyżek mąki pszennej
  • cebula
  • olej rzepakowy
    do smażenia





Od dziś kotlety drobiowe z serem, będą jednym z moich ulubionych dań drobiowych :). Są po prostu przepyszne, i to zarówno na zimno jak i na ciepło. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane - a efekt wyśmienity. Polecam serdecznie.

Filety umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do mięsa. Wbić 3 jajka, dodać mąkę, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i przyprawy. Dobrze wymieszać (najlepiej rękami). Przykryć i wstawić na godzinę do lodówki.
Następnie kłaść łyżką na patelnię, na mocno rozgrzany olej tworząc małe kotleciki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na ręczniku papierowym.

Źródło: Z miłości do słodkości

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 komentarze:

Prześlij komentarz