sobota, 24 stycznia 2015

Surówka z ogórków kiszonych i czerwonej cebuli




  • 6-7 średniej wielkości ogórków kiszonych
  • 1 czerwona cebulka
  • świeżo zmielony pieprz do smaku
  • szczypta cukru
  • olej lub oliwa













Cały czas nie ustaję w poszukiwaniach ciekawych surówek do obiadu. Surówka to nic innego jak kropka nad "i" całego dania obiadowego. Dziś zaprezentuję ciekawą surówkę z ogórków kiszonych i czerwonej cebuli znalezioną na blogu folozofia smaku.

Ogórki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i posiekać w drobną kosteczkę. Całość przyprawić szczyptą cukru, świeżo zmielonym pieprzem i polać olejem lub oliwą. Delikatnie wymieszać. Spróbować czy wszystko nam odpowiada do smaku. W razie potrzeby dodać jeszcze odrobinę cukru do smaku. Surówka szczególnie dobrze komponuje się ze zrazami. Smacznego!

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 komentarze:

Kinga Łucja pisze...

Wygląda apetycznie! :))))

Prześlij komentarz