poniedziałek, 16 marca 2015

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką




  • 1 mała kapusta pekińska
  • 2 opakowania czosnkowego sosu sałatkowego
  • 1 średnia papryka czerwona
  • 1 średnia papryka żółta
  • 4 łyżki majonezu Hellmann's Babuni
  • 1 pęczek szczypiorku










Dzisiaj kolejna bardzo smaczna surówka dopełniająca dania obiadowe. Połączenie kapusty z kruchą papryką jest praktycznie samo w sobie skazane na sukces, ale dopełnione jeszcze sosem czosnkowym doskonale zaostrza i wzbogaca smak.

Kapustę pekińską oczyścić z wierzchnich liści i posiekać w wąskie paseczki. Papryki oczyścić i pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać.
W wysokiej szklance wymieszać sos z wodą i majonezem, zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Pokrojone warzywa umieścić w misce i wymieszać. Sałatkę polać sosem 15 minut przed podaniem.

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 komentarze:

Prześlij komentarz