czwartek, 29 października 2015

Grillowana kanapka Caprese




  • 4 kromki chleba,
  • 1 duży pomidor pokrojony w grube plastry,
  • 1 kulka mozzarelli pokrojona w grube plastry,
  • 4 łyżeczki zielonego pesto,
  • 2 łyżeczki oliwy,
  • świeży pieprz do smaku,
  • opcjonalnie sól.









Caprese, czyli wypieczona na złoty kolor pyszna kanapka, z idealnie roztopionym serem mozzarella, pomidorem i zielonym pesto. Czy jest coś lepszego na pierwszy posiłek w ciągu dnia?  :)


Kromki chleba posmarować grubą warstwą pesto. Dodać pomidor i mozzarellę. Doprawić solą, pieprzem. Skropić oliwą.
Kanapkę złożyć.
Opiekać w grillownicy lub w piekarniku, w temperaturze 180°C. Grillować do momentu aż chleb się zarumieni i ser dobrze się roztopi. Około 2-3 minuty.

Źródło: kulinarnyprzepisna

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 komentarze:

Moja Osobistość pisze...

Wygląda niesamowicie smakowicie ;) z chęcią bym zjadła ;)
Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

Prześlij komentarz