środa, 4 października 2017

Pałki z kurczaka w miodzie






  • 10 pałek z kurczaków.
Na marynatę:
  • 4 łyżki oliwy, 
  • 3 łyżki miodu,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • łyżeczka ostrej papryki (opcjonalnie),
  • łyżeczka sosu sojowego,
  • 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę).




Dzisiejsza propozycja na obiad, jest niezwykle prosta i niezwykle smaczna :)
Wyśmienicie smakuje z ziemniaczkami i mizerią.

Z podanych składników przygotować marynatę.
Posmarować nią pałki kurczaka i odstawić na całą noc do lodówki.
Zamarynowane mięso przełożyć do rękawa do pieczenia i piec 60 minut w temp. 180°C.

Źródło: babyonline.pl

Print Friendly and PDF Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 komentarze:

Oka w rosole czyli KaFka gotuje pisze...

Uwielbiam takiego kurczaka i szybkie przepisy, pozdrawiam!

Magda pisze...

Ja też :) Miłego dzionka!

Zuza pisze...

uwielbiam miód w marynatach :)

Prześlij komentarz